From Russia wid love

Szent Pétervári félévem története...

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

2009.09.04. 10:32 Schocex

Megjött Häkkinen

Tegnap meglátogattam a bachelor épületet, ahol a legtöbb órám lesz (ami nagyon nem ugyanaz az épület ahova egy hete járok). Nem a legszebb környéken van, de sokkal közelebb van a koleszhoz, mint a másik és belül meg hulla modern, most lett felújítva. Aztán néhány finn srác meg George felhívtak, hogy elmennek valami horror múzeumba és nem akarok e velük tartani ? Szóval elmentünk ebbe a múzeumba, ami valójában egyszerű antropológiai kiállítás, egy dolgot kivéve. Van egy terem ami más mint a többi. I. Péter a város alapítója nagy érdeklődéssel volt a tudományok iránt. Így a biológia is a kedvencei közé tartozott és híres volt arról, hogy mindent a saját szemével akar látni. Egyik hobbija pedig az volt, hogy bejárta Európát és egzotikus állatokat illetve torzszülött embereket gyűjtött. Nem fogom hosszan taglalni, mert undorító volt és egy lánynak sem ajánlom, hogy megnézze, de több tucat 300 éves formalinban tárolt torz, mutáns csecsemő van kiállítva. Nagyon durva.

Ugyhogy ugorjunk is tovább a délután másik felére amikoris elmentünk egy piacra. Isteni volt. Szebbnél szebb gyümölcsök és zöldségek. Kaviár, lazac, királyrák és kagyló szarért hugyért (elnézést a kifejezésért). Házi túró, tejföl, savanyúság amit akarsz. Nagyon teszett, főleg, hogy járkáltam körbe, vásároltam, dumáltam a kofákkal, mókás volt. Persze mindenből adnak kóstolót, aztán tukmálják rád a többi árut is. 

Mire hazaértünk meglepetés fogadott minket. Megjött a harmadik szobatárs. Nagyon tartottam tőle, hogy kapunk valami szararcot, de végülis jól jártunk. Kaptunk egy igazi nagydarab, finn favágó srácot. Mika névre keresztelve. Tök okés, tök jófej. Viszont azonnal érezni lehetett a hely szűkösségét, most, hogy 4-en vagyunk és még Felix jön ugye vissza. Szóval az aurámat tegnaptól publikusnak nyilvánítottam, mert gyakorlatilag csak az ágyban vagy egyedül.

No mind1, ez a szép a kollégista létben. (igen, van a szavaimban egy kis irónia)

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://schocex.blog.hu/api/trackback/id/tr101359504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

öregmotoros 2009.09.04. 21:49:16

Azt gondoltam , ha mesélni kell akkor nem megyek a szomszédba segítségért.
Olvasva a blogot rá kellett jönnöm , hogy van még mit fejlődnöm , gratulálok az Andersen , Hemingway és Jókai méltó utódjának.

Siegler 2009.09.05. 15:40:55

tényleg ez a szép a kollégista létben, határozott időtartamig nincs olyan h "én" csak olyan h "mi". ha majd hazajössz, unni fogod magad a kisméretű szobádban, lásd meg. :)

LKCs 2009.09.05. 20:52:23

Szia Nagyfiú!
Amikor a férfiak, akik nem olyan ifjak, mint te, a férfisors heroikusságát akarják hangsúlyozni egymás között, akkor sorkatonás sztorikat mesélnek egymásnak. (A nők a női sors heroikusságát a szülés ecsetelésével-de ez most a te szempontodból lényegtelen!) Úgy érzem, most már neked is lesz ilyen történettárad. Vigyázz, az orosz lélek mély és fájdalmas is tud lenni és piszok hosszú (Tolsztoj: Háború és béke, Dosztojevszkij:Karamazov testvérek és a LÖM-öt (Lenin Összes Műve)nem is említem, mert azt olvasni kevésbé, viszont porfogásra szívből ajánlom. Szóval az orosz múzsa csókja úgy érjen, hogy a humorod csak érjen-érjen! Érezd jól magad, tanulj, tapasztalj! Kívánja Klára!
süti beállítások módosítása