From Russia wid love

Szent Pétervári félévem története...

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

2009.09.13. 21:24 Schocex

Csak a Zenith !!!

Na ma este voltunk Zenith - Rosztov meccsen. Roppant cselesek mert a sziget gyakorlatilag egy szigeten van így egyetlen úton lehet megközelíteni, egy hídon át. Rengeteg rohamrendőr, de ténneg, Fradi-UTE kétszer legalább. Mindenkin Zenith sál, sapka, zászló ami létezik. 3-szor motoznak meg mire bejutsz és kétszer ellenőrzik a jegyedet, semmit nem bíznak a véletlenre. Egyenruhás tányérsapkások, sisakos rohamrendőrök és bőrkabátos bakancsos erőszaktevők lesik az elfajzott szurkerek minden lépését. Kicsit félelmetesnek tűnt először, de aztán kiderült, hogy nem az. A stadion nem nagy, ami azért jó mert mindenhonnan jól látni. Vendégek melletti szektorba volt jegyünk a kapu mögé, szerencsére a B közép a másik kapu mogött nyomult. Maximum 50 Rosztov szimpatizánsnak volt mersze eljönni. Kétszer ennyi rohamrendőr szorosan körbeállva őket biztosították az ép csontokat. A meccs jó volt. A színvonal nem sokkal magasabb mint otthon, de azért néha látni egy két profi megmozdulást, na meg a pénz is jobban érződik. Mozgalmas, pörgős meccs volt sok helyzettel. Szerencsénkre a Zenith nyert 2-0-ra, ezzel biztosítva a status quot. Nem volt se rendbontás se semmi, de van egy olyan érzésem, ha a Rosztov kip*csázta volna a helyieket, nagy balhé kerekedett volna azon a kis szigeten. Amúgy minden épp ugyanolyan mint otthon, szotyi, sör, anyázás, kántálás (a magyar rigmusok jobbak), fújolás és ölelkező férfiak (már ha gól esik). Kicsit talán több a nő és a gyerek, mint otthon bár rég voltam hazai derbin. De se a színvonal se az atmoszféra nem olyan, mint angliában vagy épp a Camp Nou-ban, ami mondjuk nem meglepő.

Más. Az együttlakás elért abba a fázisába amikor először kerülnek elő a "Ki evett a tálacskámból ?" és a bazzeg ki itta meg a tejet és ha már használod a poharam legalább mosd el című történetek. Rövidre zártuk a témát egy, na ez így nem járja srácok szedjük össze magunkat jelmondattal. Remélem ez így is lesz a jövőben, mert kicsit ideges leszek, ha tányérok 50%-a az enyém és egy tiszta sincs pedig nem is ettem még ma. Pénteken elég masszívan partiztunk, egy belga sörözőben kezdtünk, megjegyzem nagyon finom söröket ittunk, aztán 1 előtt nem sokkal úgy döntöttünk, hogy rohadjanak meg és reggel 6-ig partizunk, hogy ismét be tudjunk jutni a koliba. Hát ezt is tettük. Voltunk 2-3 különböző kocsmában és szórakozóhelyen aztán a reggel utolsó fél óráját a Subwayben húztuk ki, majd haza. Reggel 7-kor le is feküdtem. Kelés délután 4-kor. Szanaszéjjel volt zuhanva az időérzékem, a nap már lemenőben volt én meg úgy éreztem, hogy reggel 10 van. Elmentem hát kondizni Felix társaságában, hátha attól jobban leszek. Jobban lettem. Este két buli is volt egy sima meg valami 50-es 60-as évek beöltözős buli. Egyrészt pénteken már túllőttem magam bulival, másrészt semmi kedvem nem volt jampecnek öltözve Elvis Presley-re rángatózni. Úgyhogy elmentünk Felixxel meg Andrey-jel egy sushi bárba, így végre volt lehetőségem megtanulni pálcikával enni és még finom is volt. Hát ennyi volt a hétvégém.

Amugy minden rendben, megvagyok, az idő kezd lehülni, de még mindig szép őszi napok vannak.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://schocex.blog.hu/api/trackback/id/tr21379848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása