From Russia wid love

Szent Pétervári félévem története...

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

2009.09.11. 15:11 Schocex

Járvány van !

Na úgy tűnik, hogy mostmár kezd beindulni a suli és igaz, hogy naponta maximum 2 órám van, de mégis a házifeladatok és olvasnivalók nem kis adagokban érkeznek. Szóval igen kevesebb sör, több betű, ezek a kilátásaim per pillanat.

Persze közben történnek apró cseprő dolgok a hétköznapokban is. Felix ugye már lassan egy hete hazajött (na tessék már itt tartunk, otthonomként emlegetem ezt a helyet) Berlinből és nem hiszitek el, de megint elrontották a vízumát és novemberben ismét haza kell utaznia. De nem kell félteni a srácot, kezébe vette az irányítást és állást szerzett magának a nemzetközi irodában. Szar papírmunka egész nap (minden este 10 után jön haza), viszont mindent ő intéz beleértve a vízumokat is, vagyis biztos, hogy mégegyszer nem rontják el a vízumát.

Mika iszonyatos hangerővel horkol sajnos, így ha nem egyszerre fekszünk le aludni, képtelenség elaludni mellette.

Az elmúlt 2 napban gyönyörű időnk volt, de már érezni az ősz illatát a levegőben. Reggel kiléptem a koleszból és megcsapott ez az ismerős illat, a vége a nyárnak, itt az iskola, évnyitó, új órarend, iskolapad illat. Középiskolás éveim jutottak rögtön eszembe, és még mindig irigylem azokat akik oda járnak.

Amugy az egyetem elég jó, teljesen más alapokon nyugszik az oktatás mint otthon, az amerikai mintát követik és azt kell mondjam, sok a meló de mégis nyugisabb az élet.

Ma vettünk jegyet a vasárnapi Zenit - Rostov focimeccsre, úgyhogy a vasárnap izgalmas lesz. Remélem nem vernek meg minket nagyon.

Kaptam ma levelet Mészáros Tamás rektor úrtól (mint mindeki más is), amelyben felhívja figyelmünket az új influenza járvány súlyosságára és terjedésére illetve a megelőzés vállfajaira. A levélben megemlítik, hogy elkülönítőket fognak létrehozni az egyetemen, ami azért elég mulatságos lesz azt hiszem. Tanítás után leugrunk a Baci Bárba. Persze nálunk semmi ilyesmi nem történik, úgyhogy ne aggódjatok jó kezekben vagytok, itt meg lesz ami lesz. De az a kedvenc részem a minisztériumi levélben, amikor Hiller Pityu felkéri a rektort, hogy ha fokozott hiányzást tapasztal az egyetemen sürgősen intézkedjen. Hogy hogyan lehet az egyetemen számontartani a hiányzásokat azt nemtudom. Gondolom majd az egész statisztika tanszék azt fogja számolni, hogy vajon ki az aki valóban beteg és ki az akinek csak nem volt kedve bejönni hétfő reggel 8-ra.

Azért ha elkezdek röfögni szóljatok.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://schocex.blog.hu/api/trackback/id/tr41375272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

schmycy 2009.09.13. 13:48:11

nekem is ezvolt angliában aztán rájöttem csak akkor horkol ha a hátán fekszik szoval pórbáld ki mivan ha az oldalára görgeted;)

Schocex 2009.09.13. 14:18:48

kösz a tanácsot öcsi :)
süti beállítások módosítása