From Russia wid love

Szent Pétervári félévem története...

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

2009.10.30. 13:24 Schocex

Jó reggelt Pétervár !

Eddig nem volt hideg ugy igazán. Na mostmár van. Reggel befagyott pocsolyák kísértek utamon, jeges széllel és mínusz néhány fokkal karöltve. Kellemetlen társaság voltak. Az, hogy hideg van sajnos nemcsak a szabadban jelentkezik. Igen a szobában is. Igen akkora rések vannak az ablakok között amin egy kisebb veréb is beférne. Eddig is tennünk megelőző lépéseket ez ellen, konkrétan újságpapír és tape segítségével próbáltuk megoldani a problémát. Átmenetileg sikeres is volt a dolog, az őszi időjárást kibírta. De mostmár tél van. A szél igen erős a 18. emelet magasságában és a kinti hőmérséklet éjszaka durván hideg tud lenni. Így tegnap amikor felvettem a polárpulcsit a szobában akkor ugy éreztem, hogy na pont most telt be a pohár. Tehát nekieste újabb adag újságpapírral, nejlon szatyorral és ragasztóval felszerelve. Azokat az ablakokat amiket nem nyitunk ki egész hatékonyan sikerült izolálni. Ellenben azon az ablakon amit néha kinyitunk szellőztetéshez durván dől be a hideg. Alex felvetette, hogy vegyünk valami szilikont és szigeteljük újra sanszos, hogy ez lesz a jövőhéten.

Más.

Nagyon békés szoba vagyunk nem volt eddig semmi feszülés, de asszem elérkeztünk arra a pontra amikor komoly veszekedések vannak kilátásban. A probléma gyökere maga Mika. Azt már úgy ahogy tudjuk kezelni, hogy brutál módon horkol. De van neki egy telefonja amit ébresztőórának használ. Ez eddig oké is, de ez a telefon a világ legidegesítőbb ébresztőhangját bírja produkálni és mindenki felébred a szobában egy valakit kivéve és az éppen Mika. Merthogy a srác olyan mélyen alszik, hogy semmire nem ébred fel, de nem úgy mint én vagy ti hanem, hogy ténneg semmire. Tehát majdnem minden nap eljátszuk azt, hogy Mika kiváló telefonja elkezdi a nótát 7-kor, várunk fél percet hátha Mika lenyomja de nem. Ilyenkor vagy mi nyomjuk le Alexxel vagy ráordítunk Mika, hogy nagyon sürgősen szüntesse be ezt a szart. Ez önmagában is idegesítő csak ha neked rohadtul nincs órád reggel 9-kor akkor extrán szar erre kelni főleg ha ezt még 2-3 alkalommal eljátszuk ugyanazon a reggelen. Többször próbáltam már viccesen a srác tudtára adni, hogy ez így nem járja, de semmi nem változott. Én türelmes ember vagyok, de ma Alex külön értekezletet hívott össze velem, mert ő már rohadtul ideges. Ugyhogy előbb utóbb vagy a gyerek vagy a telefon, de valami ki fog repülni azon a rosszul szigetelt ablakon. 

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://schocex.blog.hu/api/trackback/id/tr281486629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szkj 2009.11.01. 20:44:14

na csak nem tűnt sehova az a morgás... :)

Lilllcsi 2009.11.02. 22:51:25

Hmm... eddig nem olvastam a blogod de ez a cikk nagyon vicces volt. Kíváncsian várom a folytatást ^.^
süti beállítások módosítása