From Russia wid love

Szent Pétervári félévem története...

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

2009.12.18. 19:11 Schocex

Bodysurfin

Ha még nem mondtam volna akkor most mondom, hogy a tömegközlekedés 5 és 7 között itt halálos. De komolyan. Durván dugó van mindenhol (bár volt már olyan, hogy éjjel kettőkor kerültünk dugóba buli után taxival) ami nem meglepő hiszen a munka végeztével néhánymillió ember egyszerre akar hazamenni. De az, hogy a metro minden egyes állomása előtt a városban óriási tömegek állnak sorba 20 perceket az nem normális ! Ja ez mind a felszínen történik persze. Tegnap úgy hozta a sors, hogy el kellett mennem a város másik végébe pont hatkor a csúcs kellős közepén. Esküszöm félelmetes volt. A bejárat előtt hosszú sorok, 15 perc várakozás, de olyan jó keleteurópai módra, lökdösődés, nyomulás, olyan szorosan állnak az emberek, hogy te csak sodródsz a tömeggel. Nem vagyok benne biztos, hogy ha egy nyugdíjas néni elesne nem taposnák e agyon. Gyakorlatilag minden nap öttől hétig egy kisebb fajta rock koncert élményt lehet átélni a metróbejáratnál. És igen épp ez járt tegnap a fejemben, ment a zene a fülemben, a tömeg sodort és tökre úgy éreztem magam mintha a Szigeten lennék és már szinte vártam a bodysurfös gyereket, hogy továbbadhassam. (És akkor itt most technikai szünet. Aki nem tudja mi az a bodysurf az kattintson IDE. Aki tudja elmondhatja nekem, hogy miért hívjuk mi itthon ezt a jelenséget hibásan bodysurfnek amikor az angol terminológia a crowdsurf kifejezést használja mivel a bodysurf EZT jelenti valójában ?!) Tehát ott állok a tömegben és megy a verekedés meg az anyázás és komolyan nem értem miért van ekkora tömeg. Aztán mikor elérek az ajtóig látom csak, hogy 5 ajtóból 2 van nyitva és ki van rakva rá a papiros, hogy hát bizony ők ezeket az ajtókat 4 és 8 között zárva tartják sorry. A hülyeség netovábbja. Persze ha elmentél valahova vissza is kell jönni szal kétszer csináltam végig a procedúrát és nem értem a helyi lakosokat, hogy képesek erre minden áldott nap. Úgy látszik ezek az oroszok csak a palotaforradalomból értenek ! 

Ma pedig csodás napom volt, reggel orosz doga, utána 5 és fél óra tömény nemzetközi számvitel egyhuzamban és egy prezentáció a svájci GAAP számviteli szabvány és a nemzetközi IFRS összehasonlításából.

Sebaj vasárnap megyek haza, már alig várom a karácsonyt meg mindent ami vele jár.

Ennek örömére ma csúnyán berugunk ! Isten irgalmazzon a májamnak... 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://schocex.blog.hu/api/trackback/id/tr121607531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása